15 Haziran 2014 Pazar

SIRÇACI 14

Sırçacı14 is a brand new restaurant in Yeniköy Istanbul. We visited this beautiful place with Mekanist and food bloggers. Delicious dishes, colorful cocktails and shots, good music and yummy food....you can find all of them in Sırçacı 14. My favorites of the day are Salmon Souffle and Sole&Spinach Salad...like like like :D

*Son dönemde Yeniköy'de birşeyler oluyor. Ardı arkası açılan birbirinden lezzetli cafe ve restaurantlara bir süre önce Sırçacı 14'de eklendi. Özlem Eren ve İpek Özemen'in birlikte açtığı bu keyifli mekanda tam bir lezzet patlaması yaşadık. Mekanın adı Özlem Hanım'ın arkadaşlarına verdiği ziyafetlerden geliyor. Bu lezzet evinin bulunduğu sokak ve kapı numarası Sırçacı 14'ü yaratmış.





Özlem Hanım'ın keşfettiği tariflere kendi yorumunu ve hünerini katarak oluşturduğu Sırçacı menüsü süprizlerle dolu. Başlangıç olarak muhammara, mücver, ricotta peyniri, mozzarella dolgulu ızgara mantar ve dana carpaccio yedik ve bunlara Sırçacı'nın kendi yapımı ekmekleri eşlik etti :) Özellikle mücver ve ricotta büyük beğeni topladı.
Mücver

 
Ardından krallara layık bir dil şiş salata geldi. Baby ıspanak, karamelize badem ve özel bir soya sosu ile hazırlanmış olan salatanın sanırım çoğunu ben yedim, oops :S Bu muhteşem başlangıçlardan sonra ana yemeklere geçtik. Şarap sosunda pişen dana etli lazanya, kuzu incik pie veeee birçoğumuza göre gecenin yıldızı olan somon sufle.
Dil Şiş Salata

Somon Sufle
İtiraf ediyorum ben tüm deniz ürünlerine bayıldığım halde somonla aram hiç yoktur. Ama Sırçacı'daki yemek apayrı bir olaydı. İçinde karamelize soğan, tarhun yaprakları, krema ve kars gravyeri bulunan bu somonu sanırım daha fazla anlatmama gerek yok ;) Somonu hapur hupur büyük bir afiyetle yedim ve şiddetle de tavsiye ederim.

Coco-Berry
Ve yine finalde yumyuuum tatlılaaaaar... Beyaz çikolatalı brownie ve yanında vanilyalı dondurma ve tobleronlu cheesecake günümüzün tatlı kapanışları oldu. Sırçacı 14'de sadece yemekler değil kokteyl ve shotlar da bir harika. Ben George Clooney ile tanışma şerefine nail oldum. Kendisi çok yakışıklı ve lezzetli ;) Şaka bir yana George Clooney'in adını vermiş olduğu kahveli shotları mutlaka denemelisiniz. İkinci favorim ise tabii ki Coco Berry :)

Oyunbozan

George Clooney
Sizler de arkadaşlarınızla keyifli sohbetler eşliğinde bu lezzetli yemekleri denemek istiyorsanız Sırçacı 14'de hemen bir rezervasyon yaptırın ve George Clooney'e sevgilerimi ilettin ;)

2 yorum:

The Dainty Dolls House dedi ki...

Looks so wonderful, all this yummy food, gorgeous :) Have a great week doll xx

BERRY-DEW dedi ki...

Thank you dear, I wish you also an amazing week❤